Vår passion i hästar

2013-01-31
10:28:47

Ny hemsida

Vi har nu snart gjort en ny hemsida så bondesatter.se kommer att försvinna snart, den nya är www.bondesattergård.se. Den gamla har en vän gjort till mig och jag kan inte gå in och ändra något på den själv så det är därför vi gör en ny och enklare variant. Vi har nu också en katt hemsid www.mixedbeautief.se där kan man se våra katter och aveln.
Annars rullar allt på här på gården, saknar Deluxe mycket mer än jag trodde att jag skulle göra, men han har det så bra och de är mycket glada och nöjda med honom. Vi ser fram emot nästa kurs i akademisk ridning som är den 10/2, vill man vara med (teori) så hör av er till mig. Själv ska jag rida  Freja på den akademiska kursen som börjar i mars, så nu håller jag på att sätta igång henne vilket hon är mycket glad över.
Vi har nu börjat att sätta igång alla hästarna igen efter den hemska kyla som varit, nu slåss vi med isen istället men det går ganska bra nu när alla hästarna har fyra broddar i varje hov.
 
 
 
2013-01-04
19:33:51

Red på ängen

Sara och jag försökte att rida på ängen med Freja och Mimir men det var för hård skare. Det blev till att skritta runt den, ingen härlig galopp som vi planerat. Men solen sken vackert idag och då ska man inte klaga. Alla hästarna njuter i hagarna när solen skiner, de saknar den lika mycket som oss. Min lilla söta Nawas vågade inte komma till grinden när han skulle in, han var rädd för all is i backen upp till grinden. Solen hade jobbat bra i hagen, men som tur var så kunde vi ta oss upp till grinden. Vet inte om de kan gå ut i den hagen i morgon men kan knappt ta mig till de andra heller då vägarna är fulla av is. Vi får se hur jag gör i morgon men ut ska det någonstans.
 
 
 
2013-01-03
20:49:20

Halt överallt

Denna halka tar aldrig slut, Sara och jag har ridit ut på Gullan och Mimir men det är svårt när de bara har två broddar i skorna. Vi kommer att sätta på fyra brodd nästa vecka när vi ska sko dem. Trodde minte att isen skulle hålla i sig så länge men det ser ut som att det kommer att bli en hal vinter detta år. Sara har försökt att sätta igång Ninja men hon kan inte ta sig någonstans då hon är oskodd och blir bambi på hal is.