Vår passion i hästar

2014-03-30
20:21:09

Underbar helg

Vilket väder vi nu har haft! Man kan inte annat än bli så lycklig, glad och full av energi. Vilken förmån man har av att bo så här vackert denna årstid och med alla våra fina djur överallt.
Idag har Sara hållit tre lektioner, så nu på kvällen år hon trött. Evelina tog en hopplektion och de var så duktiga. Det är så roligt att se Embla hoppa, hon gör det med sån glädje. Men morgonen kom tränaren Helena Åberg ut och mamma red första lektionen. Det gick riktigt bra för dem och hon är en bra tränare med givande övningar, ska själv rida nästa gång hon kommer på Mimir. Sen hade vi ett litet födelsedags kalas för Elin, fyra glada tjejer var här och red. De kunde inte fått bättre väder och Elin hade valt lilla Flingan som häst, så söta tillsammans.
Freja fick nya skor av pappa, skönt att bli av med snösulor och brodd. Freja gör mig alltid glad, så gammal kärlek rostar aldrig och full rulle när man rider henne. En helt underbar helg med många trevliga människor som kommit till stallet.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
2014-03-23
07:07:53

Kurs för Frida

 
Igår hade vi vår första AR kurs för Frida Källgren och vi blev 6 stycken som red. Hon var mycket duktig och pedagogisk på att lära ut. Så henne kommer vi att fortsätta att rida för och ganska regelbundet, är någon sugen på att vara med så hör av er. Jobbar vidare med Navas som är så lyhörd och lär sig snabbt, men han har mycket energi att tygla. Det gäller att själv vara allert för att inget ska gå snett, jag har väl inte valt den bästa tiden på året att börja med en unghingst som känner stonas dofter överallt. Men kul är det! En sorglig nyhet är att Sara fått tillbaka sin ryggskada, inte riktigt så illa som första gången men nu behandlas hon igen regelbundet och måste börja om att bygga upp den igen. Men hon får inte hoppa mer och detta har gjort att vi kommit fram till att vi måste sälja Constantia som nu blivit så fin. Men som jag sa till Sara , hennes rygg höll för islanshäst ridningen och det är ju alltid en tröst. Hemskt vore ju att få sluta rida helt. Sen vår fina gamla Salle kommer inte att finnas länge till, han är nu trött och vill mest vila. Men han har fått ett långt liv där vi alla har tyckt om honom.                                   
 
 
 
2014-03-06
19:26:52

Sol

Så underbart det är med solen, nu känns det verkligen att det är vår. Hästarna börjar nu fälla rejält så nu är det bara att borsta på. Mina shettisar har nu blivit rakade vilket de tyckte var mycket skönt, så söta när de står och somnar medan jag klipper.
Rebecka har kämpat på med att rida Constantia när Sara varit borta( jag är överlycklig som sluppit) vilket hon tyckt varit så roligt tills idag då Constantia brallade av Rebecka. Men upp igen i sadeln och köra passet klart, bra gjort av henne då hon är så liten på hästen. Mina tankar går till min Jalla som redan nu är maxad D ponny i höjd, hon blir stor min fina skäck. Men hon är så trevlig att hantera trots ett års trots nu och vår känslor i kroppen. Min fina lilla Jenny har fostrat henne väl som extra mamma till Jalla. 
Mimir och jag kämpar på med mina övningar på banan i väntan på att få skor på fötterna. Men han är så duktig!
Katterna har börjat brunsta och nu betäcks både Havanna och Maserati, ska bli kul med kattungar igen.