Vår passion i hästar

2012-04-30
12:37:42

Skrållans föl

Susanne: När jag kom ner på morgonen hade Skrållan fått ett litet sto föl och hon är så söt!!!! Hon snuttar och verkar vara frisk och kry. Skrållan är en stolt liten mamma.
Sen hade jag ridlektion för Agnes och Nelly som tränar inför hopptävlingen och de har blivit så duktiga. Martin och Emil gick ut med getterna i solen och efter det sov de gott i stallet utan att säga ett ljud.
Sara tränade Mimir i flagglopp och hoppning inför uttagningen till SM grenarna som hon ska rida den 19 maj. Mimir skötte sig bra men det går lite väl fort i galoppen.
Släppte shettisarna på bete och de blev så glada.
2012-04-29
18:51:20

Vild hästar

Susanne:  Vaknade kl.06 av att jag hörde hästar i full galopp utanför fönstret. Upp i full fart och ut men kunde inte se att några fattades. Granngården ringde och sa att en flock hästar stod på hans åker och det var hela islands sto flocken som rymt. Fick hem alla till slut och som tur var så hjälpte Marie och Rickard till då de skulle till sina hästar och var i stallet redan 6.30.
Sen var det ponny ridning och det kom 11 barn i solskenet. Efter det visade jag Sham för en spekulant och de passade verkligen ihop. Hon skulle hem och fundera och fråga sin tränare efter att ha visat en film på när hon rider honom.
Sen kom hovslagaren till några hästar och vi började gå upp i omgångar med smitar stona. Katarina och Vickan kom och tog upp sina hästar och Marita sin Freja. När det väl blivit kväll så red Sara Ari och mamma Humlan. Sen släppte vi Anil,Räkan,Ari och Humlan på nytt bete. En dag som gick i rasande fart så nu ska jag ta det lugnt till kvällen.


2012-04-27
21:04:07

Fredags kväll

Susanne: En fin kväll innan det började blåsa upp. Sara red Ari och sen Mimir åt mig. Martin och jag gick upp till sommarhagen och gav Frenja sin homopat medicin mot sommar exem. Det är så mysigt i hagen och hästarna är så nöjda.
Söta små ponny tjejer och Joppe delar mat med getterna.
Mamma tränade sin Humli och det såg fint ut.
Sen kort på min vackra Nawas som ska in och äta upp sig.